Blog 3: Caution

 

Door: Dennis & Marieke

“Risk assessment: Pets, you can trip over them, get strangled by a snake, be allergic, get attacked by them, get stung by bees, get a disease or they can distract you with their cuteness from an acid attack”.

IMG_20160213_171904.jpg

Afgelopen twee weken valt ons één ding erg op bij onze stage organisaties. De Engelsen zien overal gevaar in en doen er alles aan om elk risico te zien en te vermijden. In onze ogen besteden ze teveel aandacht aan de gevaren, waardoor mensen ook angstig kunnen worden. Dit hebben we gemerkt door bijvoorbeeld de opmerkingen dat ze het eng vinden als we ’s avonds alleen op straat fietsen of zonder helm. Ook moeten we bij elk gebouw dat we binnen lopen noteren dat we aanwezig zijn en uitschrijven wanneer we weer gaan. Zo weten ze altijd wie er aanwezig zijn, mocht er een keer een noodsituatie zijn. Maar aan de andere kant kunnen wij het ook wel begrijpen, ‘better be safe than sorry’. Ze zijn in elk geval bezorgd om ons en er wordt goed op ons gelet.

Zoals vorige keer verteld, heeft Marieke deze week haar eerste Lacrosse training gehad. Vanaf de universiteit vertrekt het team elke maandag gezamenlijk met de bus naar de sportvelden, waar allerlei verschillende sportgroepen aan het trainen zijn. Het was afgelopen maandag enorm koud met harde windstoten en trainen was dus een uitdaging. Het team was gelukkig erg gezellig en het sporten gaat dan ook voornamelijk om de gezelligheid. Na een spoedcursus werken met een lacrosse stick ging het Marieke eigenlijk al snel goed af en heeft ze een leuke eerste training gehad. Marieke haar naam is hier nog wel een beetje een lastig punt. Zowel op stage als op het sportveld is het noteren en het uitspreken van de naam een struggle. Mahyke, Mareeka, Mariaka, Mary, Maria, Maryka, Mahiky en zo kan je nog wel even doorgaan. Sommigen lossen het gewoon op door Marieke darling of my dear te noemen.

Mariaka.png

Dit probleem kwam vrijdag ook weer terug toen Marieke haar diploma kreeg van de physical intervention training. Maar gelukkig werd er snel een nieuw diploma geregeld waarop Marieke haar naam juist gespeld werd. Marieke is nu voor twee jaar gekwalificeerd om gevechten te onderbreken of agressieve deelnemers zowel mentaal, of als het nodig is fysiek, tot rust te brengen. Een diploma welke vereist en van belang is op haar stage adres. Door een moeilijk verleden en terugkomende teleurstellingen kunnen de jongeren veel agressiviteit opbouwen. Gelukkig is er de physical intervention training die staff members elke twee jaar moeten doen, waarin ze op een positieve manier leren situaties te de-escaleren.

Dennis zijn tweede week zat vol met nieuwe ervaringen. Hij is onder andere begeleider bij zes verschillende ‘youth clubs’ gelegen in de buitenwijken van Northampton. Van tevoren werd er al gezegd dat de 12+ groep op maandag uitdagend was en dit was inderdaad het geval. Het was toevallig dat dit volgens de leidinggevende de slechtste sessie ooit was, de jongens waren erg disrespectvol tegenover vrouwen en homo’s. Omdat de leidinggevende zich niet meer veilig voelde werd de sessie voortijdig gesloten. De kijk op homoseksualiteit is erg negatief, maar Dennis voelde zich zeker niet bedreigd. Het leek juist alsof de jongens eerder bang voor hem waren. Er is nu een overleg wat er veranderd moet worden. De dag erna was er ook nog eens in het nieuws dat er een ‘acid attack’ was aan het einde van een youth club in Northampton. Gelukkig was dit niet bij onze youth club maar zeker heftig. De andere groepen zijn gelukkig makkelijker te leiden. De groep op dinsdag heeft bijvoorbeeld voornamelijk problemen met drugs, de groep op woensdag willen we inlichten over online safety en op donderdag zijn de kinderen enthousiast over eigenlijk elke activiteit.

De leidinggevende van Dennis is lichtelijk overwerkt, vooral na de sessie van maandagavond werd het teveel. Op donderdag kreeg Dennis dus al de leiding over een youth club, “Here’s the stuff and the key, good luck!”. Het ging gelukkig erg goed en de stage is een hele leerzame ervaring.

Gevaren zien ze dus overal, voorkomen ze overal maar gebeuren ook nog overal. Toen Dennis een lift kreeg van een collega na een youth club was de eerste vraag die zijn vriendin stelde: “And did they try to kill you this time”? Gelukkig kunnen we jullie melden dat we allebei nog leven en dat we onbevreesd de komende maanden tegemoet gaan.

 

 

3 reacties op ‘Blog 3: Caution

Plaats een reactie