Blog 2: Lucky Dutch

Door: Dennis & Marieke

“But in the end all we have left of him or anyone are the stories written and the stories told” ( Rachel Rose Reid about Hans Christian Andersen). 


Zaterdagavond bevonden wij ons in het plaatselijke theater van Northampton. In Northampton is het zo dat je als student veel korting krijgt op vele voorstellingen, zo ook deze avond bij “I’m Hans Christian Andersen”. Voor helemaal niets konden we prijswinnende storyteller Rachel Rose Reid bewonderen, wat ons als gierige Nederlanders perfect uitkwam. Het was een avond vol bewondering, inspiratie en vrolijkheid.

Klik hier voor de trailer van “I’m Hans Christian Andersen”

Een dag eerder hadden we ons eerste gesprek op de Northampton university. Omdat we geen idee hadden van de reistijd, waren we een half uur te vroeg. Nieuwsgierig als wij zijn gingen op avontuur over de campus. Zonder plan struinde we de sporthal binnen, om even rond te kijken. Tot onze verbazing was hier een ‘student fair’ bezig, waar veel sociëteiten en sportclubs zichzelf presenteerden. Stiekem kwam dit ons perfect uit omdat we beiden van plan zijn om ons bij een club aan te sluiten. Dankzij onze nieuwsgierigheid heeft Marieke maandag haar eerste Lacrosse training, een grote sport in Engeland.

bloglacrosse

Tijdens ons gesprek benoemde we dat we graag een fiets zouden aanschaffen. We kregen als tip mee om op zoek te gaan naar “Doctor Bike”. Ons geluk was nog niet op, want toen we terug liepen richting de sporthal, stond daar opeens Doctor Bike! Na een kort praatje bleek dat dit de laatste keer was dat hij hier zou staan, Lucky Dutch. Op groot vermaak van Doctor Bike hebben we alle fietsen uitgeprobeerd en beide eentje aangeschaft voor een leuk prijsje. Doctor Bike blijkt een sociaal-maatschappelijke non-profit organisatie te zijn. Kapotte fietsen worden door mensen met een beperking opgeknapt als nieuw. Daarnaast koopt hij onze fietsen weer terug als we weer naar huis gaan. Waardoor de fietsen verder gerecycled worden. De volgende dagen zouden we nog vele opmerkingen krijgen “How typical Dutch of you to buy a bike” of over het feit dat we geen helm dragen, wat ze enorm gevaarlijk vinden.

blogfiets

We zijn afgelopen week beide begonnen met onze stages. Marieke loopt stage in Welford House, wat een huis is voor jongeren die uit huis zijn geplaatst door de autoriteiten. In het huis wonen vooral jongens van 16/17 jaar oud. Dennis loopt stage bij Free2Talk, een organisatie die voornamelijk gericht is op community werk en zich op veel verschillende vlakken heeft gespecialiseerd. Zo worden jongeren van straat gehouden, ouders geholpen met de opvoeding en vrijwilligers getraind voor community werk. Hiervoor moet Dennis veel reizen met bussen. Wat opvallend is hier, is dat er niet wordt rond geroepen welke halte je bent of dat je dit ergens kunt zien. Je moet dus erg goed gokken waar je uit moet.

Wat ook opvallend was op onze stages, is dat als je een kopje thee krijgt (Ja iedereen drinkt hier echt alleen maar thee), je hier standaard melk in krijgt. Iets wat we niet gewend zijn in Nederland. Maar we zijn hier gekomen voor de volledige Engelse ervaring, en ook melk in je thee went. Wij Lucky Dutch voelen ons ondertussen al helemaal Engels!

Een reactie op “Blog 2: Lucky Dutch

Plaats een reactie