Blog 9: BREXIT

De allerlaatste blog alweer. Engeland verlaat de Europese Unie en wij verlaten Engeland. Het waren gekke laatste weken. De weg naar het referendum en de verassende uitslag brachten heel wat gesprekken met zich mee. En alle drukte van onze eind verslagen schrijven hield ons goed bezig. Gelukkig waren er ook nog minder serieuze zaken waar wij ons bezig mee hielden.

Zoals bijvoorbeeld Marieke’s 21e verjaardag. De nacht dat Marieke 21 werd zijn we uitgegaan met twee nieuwe Deense vrienden uit ons huis. Door de uitsmijters met een lief hoofd aan te kijken en te zeggen dat we een jarige hadden zijn we mooi wat clubs gratis binnen gekomen. Meer geld voor drankjes dus! Als student moet je slim zijn hé ;). Het was een super gezellige avond. De rest van Marieke’s verjaardag hebben we ingevuld met een bezoekje aan het Northampton Music Festival. Door de hele stad waren verschillende podia neergezet waar alle verschillende muziekstijlen van zich mochten laten horen.

Ook zijn we nog een keer naar het Royal Derngate Theater geweest om een voorstelling te bekijken. Een moderne versie van het originele verhaal The Tempest van Shakespeare werd opgevoerd door een jonge theatergroep. Voor de verassing eens geen doden, maar een positief einde, waarna wij weer met een vrolijk gevoel terug liepen naar onze kamers in het St Johns House.

Nog net voor het einde werd Dennis gevraagd om nog een evenement te leiden om geld op te halen voor één van de youthclubs. Natuurlijk, erg leuk! Op de zaterdagmiddag stond Dennis dus weer in één van de buitenwijken met een groepje “young leaders” activiteiten te doen om geld op te halen. Hier kreeg hij ook nog chocolade en een grote kaart van één van de jongeren. Ik ga dus wel gemist worden! Dit waren gelukkig rustige dingen, twee weken eerder deden we een “Soak the youthworker” fundraiser. Hierbij mochten de jongeren voor geld natte sponsen naar ons gooien. Aan het einde waren wel “soaked”. We hebben wel een goede 44 pond opgehaald dus dat was mooi. Uiteindelijk was het dan zover, nog één keer naar het kantoor. Daar lag een kaart voor me met een leuke mok als bedankje. Ik heb natuurlijk zelf ook een kaart achtergelaten met een ton vol met chocolade (ondertussen al bijna op heb ik gehoord). De zaterdag daarna ben ik nog gaan ontbijten in town centre met mijn supervisor. Die gaf mij nog een goede alarmklok zodat ik me nooit meer verslaap *schaam*.

Marieke heeft haar stage afgerond met een afscheidsbbq op haar stage adres. Hierbij werd ze enorm verwend met een armbandje, leuke foto’s een kaartje en een bedrukte mok. Zowel de feedback als de uiteindelijke beoordeling van de HAN op haar verslagen zijn heel erg positief. Altijd fijn na een half jaar hard werken. Na deze afronding was het tijd voor een welverdiende vakantie. Daarom is Marieke samen met haar zus een paar daagjes naar London geweest. Hier hebben ze rondgestruind, geshopt, heerlijk gegeten en gedronken, toeristische plekjes gezien en een musical bezocht. Na een lange zoektocht naar betaalbare kaartjes en een leuke musical is het een avondje Charlie and the Chocolate Factory geworden. Vette decors, goede musicalsterren en vele grappige stukjes maakten het een zeer geslaagde voorstelling.

Na Dennis zijn stage-afronding bleef hij nog een weekje langer in Engeland als vakantie. Met als hoogtepunt het bezoek aan de musical Wicked. Super voorstelling, spectaculaire liedjes en een hele sterke cast. Die dag in Londen weer veel gezien, het was ook makkelijk omdat de weg bekend was nu. De vrijdag was het tijd voor de lange terugreis, weer met de bus. Ik ben achtien uur onderweg geweest, maar uiteindelijk weer heel in Utrecht aangekomen.

Als laatste willen we graag alle lieve lezers van onze blog bedanken! Leuk om te zien dat zo veel mensen ons gevolgd hebben tijdens dit avontuur.

Een reactie op “Blog 9: BREXIT

  1. Natasja Verkroost

    Beste Marieke en Dennis,

    Jullie zijn een mooie ervaring rijker! Super!
    Fijn dat jullie ook weer heel huids thuis zijn, binnenkort hoor ik graag jullie verhalen over de praktijkplaatsen!
    Tot snel en een lieve groet!
    Natasja

    Like

Plaats een reactie