Blog 8: Almost there

Door: Dennis & Marieke

Na een maandje stilte zijn we er weer. En wat kan er weer veel gebeuren in een maand. Opgesomd was het een maand vol met bezoekjes, vakantie, EU referendum gezeik, evenementen en heel…veel… stage uren.

Allereerst was er het bezoek van Dennis zijn mama en haar vriend Ed. Ze kwamen aan op een woensdagavond en gingen we weer weg op zondagochtend (toevallig op Moederdag). We hebben Northampton onveilig gemaakt, zelf ook weer meer van gezien. Iedereen gaat er vanuit dat je alles weet, maar als student ga je bijvoorbeeld niet zo vaak uiteten in het toch best prijzige Engeland. Geen idee dus als je wordt gevraagd waar je goed uiteten kan gaan, gelukkig nu wel! Op zaterdag zijn we naar Londen gegaan. Daar hebben we het centrum en Camden Town opnieuw bezocht (omdat het vorige keer zo leuk was).

Een weekje later kreeg Marieke bezoek van Anne en Sabien. Marieke heeft Sabien na een paar telefoontjes en sms’jes uiteindelijk kunnen vinden in het zonnige London. Een dagje gevuld met Buckingham Palace, Harrods, chillen in een park en rondvaren met een waterfiets. Na deze heerlijke dag, een rustig dagje gehouden en een beetje rondgestruind in Northampton, want we moesten onze energie sparen voor de avond. Na Anne opgepikt te hebben van het trein was het tijd om een gezellige avond te hebben met z’n viertjes. Gezellig bijgekletst onder het genot van wat drankjes en uitgegaan in de stad. Het was een hilarische, chaotische maar te gekke avond en de zaterdag ochtend hadden we dus ook wel nodig om bij te komen. De zaterdag hebben we gevuld met een bezoekje aan de fun fair (kermis). Ondanks dat wij uiteraard geweldig waren in de spellen, hebben we niets gewonnen en hebben we ons verdriet weg gegeten met ijsjes en chips in het park. Zaterdag avond was het helaas weer tijd voor Anne en Sabien om weer richting Nederland te gaan.

Precies een week later was de vader van Dennis met zijn vriendin hier op bezoek. Na een reis met teveel bagage kwamen ze donderdagavond aan in het Ibishotel. Daar hebben we plannen gemaakt voor de volgende dagen. Op vrijdag hebben we Milton Keynes onveilig gemaakt, waar ze echt een mega winkelcentrum hebben. Op zaterdag moest Dennis werken, er was namelijk de umbrella fair. Dit was een kans voor één van de youthclubs om geld bij elkaar te krijgen voor een uitje. We gingen dus dingen verkopen die ze de afgelopen weken hadden gemaakt. Uiteindelijk hebben we ongeveer 50 pond opgehaald, wat best veel is voor het aantal mensen dat er was (en het weer, Engeland….). Op zondag zijn we wederom naar Londen geweest. Deze keer weer nieuwe dingen gezien, zoals het Buckingham Palace, Soho, Chinatown. Op maandagochtend gingen ze weer terug met het vliegtuig naar Nederland.

Marieke heeft trouwens heel veel geluk gehad, want op haar stage stond er een vakantie naar Schotland in de planning. Drie keer raden wie er mee mocht … juist Marieke dus. Gezamelijk met twee andere staff members en drie jongeren heeft ze een week lang het prachtige Schotland mogen ontdekken. Een super toffe en daarbij ook nog eens heel leerzame reis. Enorm veel mogen bezoeken, zien, doen en ontdekken. Met als hoogtepunt (letterlijk) voor Marieke een downhill mountainbike tour door de schitterende natuur. De tocht leidde door velden vol schapen, langs watervallen, riviertjes en door de indrukwekkende bergen. Een ervaring die ze niet snel zal vergeten en een reis die ze iedereen aanraden.

Het einde is alweer in zicht. Marieke heeft gisteren haar evenement gedaan en Dennis zit ook op schema met zijn beroepstaken. De laatste weken zullen gedeeltelijk (jammer genoeg) gevuld worden met verslaglegging voor school. Maar dat weerhoudt ons niet om te genieten van onze laatste weken hier!