Blog 7: Springtime

Door: Dennis & Marieke

So where you friends before you came to Northampton?
yes we where
really?
Yes, why so suprised?
Well I don’t know, you guys are so different!’  (Thea, 2016).

Zoals we jullie afgelopen blog al hadden verteld zijn wij weer naar London geweest! Samen met ons huisgenootje wat ons nu helaas heeft verlaten hebben wij de Camden Town markt leeggekocht. Een gedeelte van deze markt bestond compleet uit foodtrucks, die zeker in de smaak vielen bij ons. De gebouwen waren apart, de sfeer relaxed en het weer maakte de dag compleet. Met ons gekochte eten hebben we heerlijk in de zon langs het water gechilled. Op verzoek van ons huisgenootje zijn wij meegaan naar een kerkdienst. Zittende in het enorm theater zagen de kerkdienst vollopen met allemaal jonge mensen. Een mooie ervaring om met zo veel jonge mensen samen te komen en te zingen. Een mooie afsluiter van een geweldige dag.

Ondertussen zijn we al over de helft van onze stages. We hebben beiden een midden evaluatie gehad. Dennis heeft wat goede feedback gekregen, waardoor het nu stukken beter gaat. Bij Marieke was het gesprek erg positief en gaf het weer extra motivatie om aan de slag te gaan met bijvoorbeeld het organiseren van het evenement dat ze organiseert. Op Marieke’s stage was er afgelopen week behoorlijk wat ophef door een noodopvang van een jongere die behoorlijk uitdagend gedrag vertoonde. ‘Welcome to Welford House Marieke’ werd er tegen Marieke gezegd. De gespannen situatie is namelijk niet zeldzaam als er een noodopvang plaatsvind. Sinds Marieke hier stage loopt hebben ze de noodopvangen sterk  verminderd omdat het een negatieve sfeer in het huis bracht. Dit was de eerste keer dat Marieke dit meemaakte en het bleek gelijk een zeer leerzame ervaring.

Voor onze rustige zondagen hebben we een nieuwe leuke invulling gevonden. In een park in Northampton vind namelijk elke week deze lente en zomer een concert plaats. ‘Bands in the Park’ is een ideale rustige zondag middag om in het mooiste park van Northampton even rustig bij te kletsen en naar muziek te luisteren. De lente heeft hier net als in Nederland zijn eigen zin, maar gelukkig laat hij zich in het weekend vaak van zijn beste kant zien.

y2014 05 26 031.JPG

Dennis was afgelopen week flink ziek, hij heeft een hele week op bed gelegen. In de avonduren kwam Marieke soep of pannenkoeken brengen. Op hetzelfde moment was Dennis zijn laptop ook nog eens gecrasht, dus de ziekte heerste. Dit maakte het natuurlijk nog iets erger, ziek zijn zonder laptop. Uiteindelijk na een week voelt Dennis zich weer  een stuk beter en is het tijd voor zijn meivakantie! Op dit moment zit hij te wachten op de komst van zijn moeder en vriend.

De komende tijd zullen er meer mensen van het thuisfront langskomen. We hebben beide gelukkig geen heimwee, maar kijken er toch stiekem wel heel erg naar uit. We hebben enorm veel zin in onze laatste twee maanden hier in het, op het moment zonnige, Engeland.