Blog 5: Happy Birthday!

Door: Marieke & Dennis

“So where are you from, The Netherlands, no but I mean what country do you come from, ‘Yes, the Netherlands’, but the Netherlands is a part of Sweden, Switzerland, Norway, Denmark and Holland right?”

NO!

De onwetendheid is groot, heel groot. We komen veel mensen tegen in Engeland die eigenlijk geen flauw idee hebben wat de rest van Europa inhoud, laat staan iets weten over ons kleine kikkerlandje Nederland. Een opmerking zoals bovenaan horen we gelukkig zelden, maar toch blijven we ons verbazen over de onwetendheid van het bestaan van Nederland. Bij Dennis in Youthclub: “Wait where”? Als mensen dan Nederland kennen, weten ze vaak alleen van het bestaan van Amsterdam af. De enige plek waar drugs legaal zijn toch? We weten mensen vaak te verbazen met de opmerking dat drugs legaal zijn overal in Nederland. Vaak omdat juist dit de reden is waarom mensen hun weekendje naar Amsterdam zijn gegaan. Negatieve reacties op onze Nederlandse afkomst hebben we hier totaal nog niet gehad. Veel mensen zijn er een weekendje geweest of hebben het plan om er nog een keer heen te gaan.

Inmiddels is Dennis zijn verjaardag ook al weer eventjes geleden. We hebben het hier goed gevierd met lekker eten, taart, drank en gezelligheid. Als verassing had een van onze huisgenootjes een brownietaart gemaakt, waar we met onze medehuisgenootjes goed van genoten hebben. Daarnaast had Dennis zelf ook nog een taart gekocht, dus we konden de hele week taart eten! Ook zijn we uiteten geweest samen met ons huisgenootje uit Denemarken (zie foto). Dennis heeft nog enkele kaarten gekregen van het thuisfront en daarnaast een spelletje ‘Weerwolven- One night” opgezet voor zijn Nederlandse vrienden op Facebook. Ook dit was erg geslaagd!

Marieke’s zus Riemke is een weekendje hier langs geweest. Jullie mogen ons trouwens best dankbaar zijn want met z’n drietjes hebben we jullie namelijk gered van een terroristische aanval. Dennis, Marieke en Riemke hebben een gezamelijke missie voltooid door een aantal hilarische opdrachten te doen in een (nagebouwd) vliegtuig en op een groot schip. Niet alleen dat was grappig, ook zijn we naar de film ‘how to be single’ geweest, zeker een aanrader, de hele zaal dubbel. Langzamerhand beginnen we alle leuke plekjes van de stad te ontdekken en weten we waar we heen moeten voor een leuk avondje uit of een lekker restaurantje.

Helaas gaan een aantal van onze vrienden al weer weg. De tijd van onze Zuid-Afrikaanse vrienden zit er hier al weer op, het gaat dus wat stiller worden in ons huis. Maar aan elk nadeel zit z’n voordeel, het gaf ons namelijk een goede reden om weer iets gezelligs te doen. Maar wij spreken jullie later weer, het is nu tijd voor series!

Lots of love

Plaats een reactie